Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar nya avtal i Umeå och Östersund
press

Hemsö tecknar nya avtal i Umeå och Östersund

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat ett 15 årigt hyresavtal med Polismyndigheten i Västerbotten som inkluderar en utbyggnation av polishuset i Umeå. Entreprenaden uppgår till 128 miljoner och utförs av Rekab Entreprenad AB. Vidare har Hemsö förlängt ett omfattande hyresavtal med försäkringskassan i Östersund.

Avtalen förstärker än mer Hemsös närvaro i Umeå och Östersund. Avtalet med Försäkringskassan sträcker sig över fem år och gäller en yta om 16500 kvadratmeter. Avtalet med Polismyndigheten i Västerbotten är tecknat på 15 år och inkluderar en större ombyggnation.

       Samarbetet gällande Polishuset i Umeå är ett bra exempel på hur Hemsö arbetar nära Polismyndigheten för att skapa verksamhetsfrämjande lokaler säger Åke Kaur, Regionchef och ansvarig för Hemsös samarbete med Polismyndigheten.

Hemsö har över 10 års erfarenhet av att bygga för Polisen och har en god vana vid att samarbeta med Rikspolisstyrelsen.

       De senaste årens tillskott av nya medarbetare har medfört att Polismyndigheten har behov av ytterligare lokaler i Umeå. Samarbetet med Hemsö har fungerat bra och Hemsö har varit lyhörda för våra behov av att skapa större och mer ändamålsenliga lokaler säger Örjan Owesson, projektchef Polisen.

Fastigheter för rättsväsende utgör cirka fem procent av Hemsös bestånd.

Dokument