Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tilldelas mark i Solna för utveckling av ny högstadieskola
press

Hemsö tilldelas mark i Solna för utveckling av ny högstadieskola

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tilldelats mark i området Bagartorp i Solna för utveckling av en ny högstadieskola. Skolan ska bli ett komplement till den befintliga Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden.

Solna stad har upplåtit mark till Hemsö för etablering av en ny högstadieskola som komplement till Raoul Wallenbergskolan (RWS) F-6 skola i Järvastaden. RWS F-6 skola i Järvastaden invigdes 2017 och utvecklades och ägs av Hemsö. Den nya skolan blir belägen i Bagartorp i norra Solna och ska möta behovet av nya högstadieplatser i den växande stadsdelen.

‒ Det är glädjande att vi åter igen får förtroendet av kommunen att utveckla en ny skola i Solna. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både kommunen och Raoul Wallenbergskolan sedan tidigare och hoppas nu få fortsätta arbetet med den nya skolan tillsammans, säger Anna Marand, Projektutvecklingschef på Hemsö.

‒ Vi är också mycket glada över att få fullfölja vårt värderingsdrivna skolkoncept med den ”röda tråden”, från förskola till grundskolans högstadium. Det är också riktigt spännande och roligt att genom vårt ”skolan mitt i byn”-koncept få bidra till en vidareutveckling av stadsdelen Bagartorp till glädje för elever i Järvastaden och Bagartorp, säger RWS vice VD Eva Arfwedson.

Hemsö planerar att utveckla den nya högstadieskolan på samma sätt som RWS i Järvastaden enligt konceptet ”skolan mitt i byn”, och skolan kommer att ha hälsoprofil och plats för cirka 360 elever.

Det nya högstadiet kommer att ligga centralt i norra Solna där det finns goda kommunikationer med bussar och pendeltåg. Den nya högstadieskolan beräknas stå klar till augusti 2021.