Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tilldelas markanvisning för äldreboende i Staffanstorp
press

Hemsö tilldelas markanvisning för äldreboende i Staffanstorp

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tilldelats en markanvisning i området Vikhem i Staffanstorps centralort för uppförande av ett nytt äldreboende. Den totala investeringen uppskattas till 140 miljoner kronor och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Ambea-koncernen.

Den planerade byggnationen kommer att få en uthyrningsbar yta på cirka 3 900 kvadratmeter och hyresgäst blir Ambeas dotterbolag Vardaga med en hyrestid på 15 år. Det nya äldreboendet kommer att få 54 boendeplatser fördelat på tre våningsplan.

 Det är glädjande att vi nu kan fortsätta planera det nya äldreboendet tillsammans med Vardaga. Byggnaden kommer att uppföras centralt i Staffanstorp i det helt nya bostadsområdet Vikhem. Äldreboenden är Hemsös största fastighetskategori och vi bygger för närvarande åtta nya äldreboenden i Sverige, säger Fredrik Alvarsson, Projektutvecklingschef på Hemsö.

Byggnationen beräknas vara färdigställd i början 2019 och ska certifieras enligt miljöbyggnad silver. Byggnationen är villkorad av att Hemsö får förvärva marken av Staffanstorps kommun.

Dokument