Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tilldelas markanvisning i Umeå
press

Hemsö tilldelas markanvisning i Umeå

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tilldelats en markanvisning i Umeå och har tillsammans med Peab fått i uppdrag av Umeå kommun att utveckla området kring Östra Station.

Kvarteret, som ligger nära kommunikationer och granne med universitetet och sjukhuset, omfattar totalt en 16 500 kvadratmeter stor byggnad. Lokalerna kommer bland annat att innehålla verksamheter med anknytning till universitetet och sjukhuset, sporthall, kontor och butiker.

 Vi är glada över det förtroende som Umeå kommun visat Hemsö genom att tilldela oss projektet. Umeå är en spännande tillväxtort och vi vill gärna bidra till stadens utveckling. Området runt Östra Station har stor potential och vi kommer att göra vårt bästa för att ta tillvara på den, säger Jonas Jalkander, Regionchef Nord.

Projektet präglas av hållbarhet och ambitionerna för miljöcertifieringen av projektet är högt ställda. Människan sätts i centrum genom tillgång till natur, ljus och gröna ytor, energieffektiviteten är hög och trafiklösningarna är väl genomtänkta och främjar cykling.

Dokument