Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tillträder Satakunta yrkeshögskola i Björneborg
press

Hemsö tillträder Satakunta yrkeshögskola i Björneborg

- Icke regulatorisk information

Yrkeshögskolan, som var under uppförande när Hemsö förvärvade den från Citycon i juni 2015, är nu färdigställd och Hemsö tillträder planenligt fastigheten den 31 maj.

Fastigheten omfattar 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och förvärvspriset uppgår till cirka 57 miljoner euro. Hyresgäst är Satakunta yrkeshögskola (SAMK) som tecknat ett 20-årigt avtal, vilket garanteras av Björneborgs stad.

 Utbildningsfastigheter är ett prioriterat område för Hemsö och yrkeshögskolan i Björneborg är en viktig lokal satsning. De nya lokalerna är toppmoderna, miljöcertifierade och skräddarsydda för verksamheten. Byggnaden är också konstruerad så att högskolan kan använda den som ett ”levande laboratorium” i forskningen och till exempel kan VVS-systemet användas i utbildningssyfte, säger Jarkko Leinonen, fastighetschef i Finland.

Tillsammans med Citycon har Hemsö höjt nivån för miljöcertifieringen från BREEAM Good till BREEAM Very Good och fastigheten är kvalificerad för att uppfylla kraven i Hemsös ramverk för hållbara obligationer.

Efter förvärvet äger Hemsö fastigheter för cirka 2,4 miljarder kronor i Finland.

Dokument