Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö uppför äldreboende i Boden
press

Hemsö uppför äldreboende i Boden

- Icke regulatorisk information

Hemsö har förvärvat mark av Bodens kommun för att uppföra ett äldreboende. Boendet får en uthyrningsbar yta på 10 700 kvadratmeter med 126 lägenheter. Den totala investeringen uppgår till 225 miljoner kronor. Ett 15-årigt avtal hyresavtal har tecknats med Norlandia som ska bedriva verksamheten.

Det nya boendet ska dels ersätta ett befintligt uttjänt boende, dels skapa nya platser då det finns ett ökat behov av äldreboenden i kommunen. Den aktuella fastigheten är belägen i centrala Boden på gångavstånd från gågatan och gallerian.

          Vi stärker vår närvaro i norra Sverige tack vare vårt samarbete med kommunerna. Det har resulterat i att vi kan erbjuda ett helt nytt äldreboende i Boden, vilket är glädjande. Under andra kvartalet 2018 påbörjar vi även produktionen av ett nytt äldreboende i den nya stadsdelen Kronan i Luleå tillsammans med kommunen, säger Jonas Jalkander, Regionchef på Hemsö.

Nybyggnationen av äldreboendet ska påbörjas redan i början av december 2017 för att kunna stå klart till november 2019. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Dokument