Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö uppför gymnasieskola i Västerås
press

Hemsö uppför gymnasieskola i Västerås

- Icke regulatorisk information

Hemsö har fått i uppdrag att uppföra Widénska gymnasiet av Västerås Stad. Den planerade byggnaden kommer att ha en uthyrningsbar yta på cirka 5 800 kvadratmeter och den totala investeringen uppskattas till cirka 150 miljoner kronor.

Den nya gymnasieskolan ligger intill Vasagatan i Västerås och bygger vidare på en rad kunskapsbyggnader som ligger längs gatan, till exempel högskolans campus och stadsbiblioteket. Den kommer att ha plats för cirka 480 elever och Västerås Stad har tecknat ett hyresavtal på 15 år.

– Vi är både stolta och glada över att ha fått förtroendet att utveckla och bygga en modern skola i Västerås. Hemsö äger och har uppfört ett stort antal skolbyggnader runt om i Sverige under de senaste åren och har för närvarande fyra aktiva skolprojekt igång, säger Jonas Jalkander, Regionchef Nord Hemsö.

Den nya byggnaden har formen av en kvadrat med tre våningsplan. Tack vare den kompakta byggnadsformen skapas närhet mellan alla delar av verksamheten. På gatuplanet kommer det att finnas en inre gata som fungerar som en mötesplats med ett café. På plan två och tre skapas sittplatser för umgänge och studier på broar och balkonger. Inflyttning sker under 2018.

Dokument