Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö upplåter skola hyresfritt till ensamkommande flyktingbarn
press

Hemsö upplåter skola hyresfritt till ensamkommande flyktingbarn

- Icke regulatorisk information

Hemsö har erbjudit Migrationsverket att kostnadsfritt använda en skola i Skutskär som hem för ensamkommande flyktingbarn.  Erbjudandet är en del i Hemsös intensifierade hållbarhetsarbete.

Hemsö hyr sedan tidigare ut lokaler till verksamheter som bedriver hem för ensamkommande flyktingbarn. Migrationsverket har ställt frågan om Hemsö har fler lokaler som är lämpliga för ensamkommande.

–     I den rådande flyktingkrisen vill vi försöka bidra på vårt sätt genom att låta Migrationsverket hyresfritt låna en tom skola i Skutskär, säger Hemsös VD Per Berggren.

          
Tanken är att Migrationsverket lånar lokalerna och att kommunen blir operatör och säkerställer personal och inventarier.

Hemsö har idag tre hem för ensamkommande flyktingbarn inom ramen för ordinarie verksamhet. Ett hem i Rosengård med plats för 35 barn, ett i Gävle med plats för 70 barn och ett i Hjo som idag har plats för 8 barn och som inom kort kommer att ha plats för ytterligare 10 barn. Hemsö har i år även valt att låta sponsringsinsatsen Hemsögåvan gå till verksamheten i dessa hem.