Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar äldreboende i Tyresö
press

Hemsö utvecklar äldreboende i Tyresö

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar nytt äldreboende och korttidsboende i centrala Tyresö. Investeringen uppgår till cirka 270 miljoner kronor och ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Stiftelsen Stora Sköndal.

Hemsö utvecklar ett nytt äldreboende och korttidsboende på egen mark nära Tyresö centrum. Den uthyrbara ytan uppgår till cirka 7 000 kvadratmeter och inkluderar även en mindre andel kommersiell yta.

‒ Vi är mycket nöjda över att vi nu kan utveckla ett nytt äldreboende på mark som vi redan äger. Behovet av äldreomsorg växer stadigt, speciellt i tillväxtkommuner och därför är vi glada att kunna erbjuda den här nybyggnationen.  Samarbetet med Stiftelsen Stora Sköndal ser vi positivt på och vi ser fram emot ett långt och fruktbart samarbete, säger Åsa Nordell Holmstrand, Projektutvecklare på Hemsö.

Äldreboendet i Tyresö kommer att få 80 lägenheter och korttidsboendet får 12 lägenheter. I bottenvåningen kommer det att inrymmas en lokal för exempelvis butik eller vårdrelaterad verksamhet. Under byggnaden uppförs även ett parkeringsgarage. För äldreboendet och korttidsboendet har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Stiftelsen Stora Sköndal.

‒ Det är väldigt välkommet att Hemsö väljer att etablera ett äldreboende med totalt 92 platser i Tyresö kommun. Vi vet hur viktig denna typ av etablering är eftersom behovet av äldreboendeplatser är stort och kommer att öka de kommande åren. Vi är också mycket glada över att Stora Sköndal väljer att etablera sig i Tyresö då stiftelsen har ett mycket gott renommé. Det blir ett bra tillskott till de kommunala och privata äldreboendealternativ som finns idag i Tyresö, säger Anita Mattsson, Kommunstyrelsens ordförande i Tyresö.

 ‒ Vi är glada över att få möjlighet att genom vår kunskap och långa erfarenhet ge invånarna i Tyresö en äldreomsorg med hög kvalitet. Vi arbetar kontinuerligt med att etablera vår verksamhet i Stockholm och närliggande kommuner. Idag finns vi i Sköndal, Nacka och Vällingby och ser fram emot att lära känna de boende i Tyresö, säger Lena Hjälmrud, Kommunikationschef på Stora Sköndal.

Beräknad byggstart är under våren 2020 med färdigställande samt inflyttning i första kvartalet 2022.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och byggproduktionens klimatpåverkan i form av CO2-utsläpp kommer att beräknas.

Dokument