Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar äldreboende i Växjö
press

Hemsö utvecklar äldreboende i Växjö

- Regulatorisk information

Hemsö har förvärvat en fastighet för att uppföra ett äldreboende i Växjö. Den totala investeringssumman uppskattas till cirka 127 miljoner kronor.

Fastighetens uthyrningsbara yta, som är fullt uthyrd, kommer att uppgå till 3 600 kvadratmeter och hyresgäst blir Attendo, som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal. Säljare är Lägesförbättringar Sverige AB. Förvärvet är villkorat av att bygglov för äldreboendet erhålls.

– Växjö är en kommun som har ett stort behov av nya äldreboenden och vi ser fram emot att genom det nya, moderna boendet kunna erbjuda ett välkommet tillskott av platser, säger Fredrik Alvarsson, Projektutvecklingschef på Hemsö.

Byggnationen beräknas vara färdigställd i juni 2018 och kommer att uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver. Förvärvet sker i form av en bolagsöverlåtelse med preliminärt tillträde i september och kommer att finansieras inom ramen för Hemsös löpande finansieringsverksamhet.

Informationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 1 juni 2016 klockan 07:30.