Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar äldreboende och förskola i Upplands Väsby
press

Hemsö utvecklar äldreboende och förskola i Upplands Väsby

- Icke regulatorisk information

Hemsö har erhållit en markoption av Upplands Väsby kommun för uppförande av ett äldreboende och en förskola. En avsiktsförklaring har tecknats med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboendet med 80 platser.

Hemsö utvecklar en nyproduktion av en förskola för 80 barn och äldreboende med 80 boende kombinerat i samma byggnad. Målsättningen är att verksamheterna ska kunna samarbeta och att det uppstår goda sociala effekter över generationsgränserna. På bottenplanet inryms förskolan och på de övre våningsplanen tar äldreboendet plats med tillgång till takterrass och gemensamma ytor. Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboendet med ett 20-årigt hyresavtal.

‒ Vi är väldigt glada att få bidra till utvecklingen av stadsdelen Fyrklövern som växer kraftigt. Platsen i centrala Upplands Väsby med såväl goda kommunikationer som tillgång till service innebär ett långsiktigt bra läge för våra verksamheter. Behovet av samhällsviktiga funktioner är fortsatt stort och det känns bra att vi nu kan hjälpa till att skapa fler boendeplatser för äldre och nya förskoleplatser, säger Jennifer Jennerhed, Projektutvecklare på Hemsö.

‒ Stockholms Sjukhem vill erbjuda fler äldre möjlighet till ett bra liv och ser fram emot att skapa ett modernt och tryggt äldreboende tillsammans med Hemsö. Vi utgår alltid från dem vi finns till för och vill skapa ett boende som erbjuder hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag för den äldre. Det känns extra spännande med kombinationen äldreboende och förskoleplatser, eftersom det ger fina möjligheter till utbyte mellan generationer, säger sjukhusdirektör Karin Thalén, på Stockholms Sjukhem.

Fastigheten är belägen inom stadsutvecklingsprojektet Fyrklövern i centrala Upplands Väsby med närhet till centrum och kollektivtrafik. Hemsö äger sedan tidigare Vittraskolans fastighet i samma kvarter som inrymmer grundskola F-9.

Detaljplanen för fastigheten är klar och det nya äldreboendet och förskolan beräknas stå färdigt för inflyttning under andra halvåret 2022.

Dokument