Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar grundskola i Ljungskile
press

Hemsö utvecklar grundskola i Ljungskile

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar en ny F-9 grundskola med en fullstor idrottshall samt en mindre idrottssal i Ljungskile. Den nya skolan ska ge plats för cirka 1 000 elever. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Uddevalla kommun.

Skolan omfattar cirka 14 000 kvm och delas upp i två separata skolbyggnader. Årskurserna 7-9 är belägna i anslutning till idrottsdelen och årskurserna F-6 är belägna i anslutning till matsalen och tillagningsköket.

Vi är stolta över att få utveckla en ny fin och modern skola i Ljungskile och vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med Uddevalla kommun. Vi är glada att få bidra med nya skolplatser och idrottsmöjligheter i ett växande Ljungskile, säger Johanna Nyström, projektutvecklare på Hemsö.

Skolan är det tredje projektet i Hemsös samverkansavtal med Uddevalla kommun som fått ett genomförandebeslut. Byggnationen sker i två etapper. Den första etappen är byggnaden för årskurs 7-9 inklusive idrottsdelen. Planerad byggstart är under hösten 2023 och etappen beräknas vara färdigställd under 2025. Den andra etappen är byggnaden för årskurs F-6, som planeras färdigställas två år senare. Hemsö förvärvar den mark där den befintliga Ljungsskileskolan står idag.

 Ljungskile är en expansiv tätort i Uddevalla kommun och detta är ett steg att möta en ökande befolkning och behov av nya skollokaler. Vi kommer dessutom att kunna erbjuda en idrottshall i full storlek på gångavstånd för många samt möjlighet för idrottslivet att få tillgång till centralt belägna lokaler utanför skoltiden. Satsningen kommer många av Ljungskileborna till gagn, säger Malin Krantz, kommundirektör i Uddevalla kommun.

För vidare information vänligen kontakta

Johanna Nyström, projektutvecklare          031-733 05 414
Åsa Thoft, kommunikationschef                 08-501 170 57