Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar gymnasieskola och tecknar hyresavtal i Ystad
press

Hemsö utvecklar gymnasieskola och tecknar hyresavtal i Ystad

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Fria Läroverken för ett nytt gymnasium i Ystad. Gymnasiet kommer att få en yta på 1300 kvadratmeter med plats för upp till 320 elever.

Det nya gymnasiet kommer att placeras i den nya stadsdelen Arenaområdet. Det finns även en option om förhyrning på ytterligare 1000 kvadratmeter.

‒ Den nya skolan är specialbyggd för Fria Läroverken och ger oss möjlighet att växa och öka antalet elever. Det centrala läget nära Stadsbiblioteket och Ystad Arena har också en naturlig koppling till vårt koncept ”för studier och träning” som öppnar nya möjligheter för både elever och pedagoger, säger Anders Wramnell, rektor Ystad Fria Läroverk.

Arenaområdet som tidigare var industriområde håller på att omvandlas till den ny stadsdel med idrott i centrum.

‒ Det är roligt att vi nu har fått möjlighet att skapa en helt ny gymnasieskola och att vi kan erbjuda fler skolplatser i Ystad. Fria Läroverken bedriver idag gymnasieskola i våra lokaler på Regementet och nu får de möjlighet att utbilda fler elever vid Arenan, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Byggstarten sker under andra kvartalet 2023 om allt går enligt plan och Fria Läroverken kommer att starta sin verksamhet i nya lokaler höstterminen 2024.