Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar idrottsanläggning åt Djurgården hockey
press

Hemsö utvecklar idrottsanläggning åt Djurgården hockey

- Icke regulatorisk information

Stockholms stad har lämnat en markanvisning till Hemsö för utveckling och långsiktigt ägande av en träningsanläggning för Djurgården hockey.  

Två ishallar med faciliteter för klubbens herr- och damlag, juniorlag och äldre ungdomslag ska uppföras på Tallkrogens före detta bollplan utmed Nynäsvägen, fem minuter från Avicii Arena. En av hallarna ska ha publikkapacitet för cirka 2000 åskådare och bli matcharena för klubbens damlag i SDHL. Från säsongen 2025/2026 blir klubbens hemmaarena Avicii Arena i stället för Hovet.

Detaljplanearbetet ska starta under hösten och byggnationen planeras starta om tre till fyra år. Parterna kommer under processens gång att verka för en effektiv kostnadsbild.      

‒ Äntligen kan vi få anläggningsmässiga förutsättningar för vår verksamhet som är jämförbara med alla klubbar i SHL. Ett nödvändigt beslut för klubbens framtid och elithockeyn i Stockholm. Anläggningen kommer förstås att betyda mycket för våra seniorlag men också för junior- och ungdomsverksamheten som kommer att ianspråkta två tredjedelar av istiden, säger sportchef KG Stoppel.

‒ Stockholmsregionen är i stort behov av nya idrottsanläggningar. Genom denna satsning bidrar vi till att fler kan uppleva den gemenskap och de positiva hälsoeffekter som kommer med ett aktivt liv. Förutom att Djurgården hockey får en modern träningsanläggning ökar samtidigt tillgängligheten till istid för hela stadens hockeyungdom, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö.

‒ Utan en ny träningsanläggning för de som idag har sin verksamhet på Hovet kan inte Hovet rivas som planerat av staden. När möjligheten att bygga en anläggning på den aktuella marken ges har Stockholm Stad visat handlingskraft, säger Göran Tidström, styrelseledamot som tillsammans med Kaarel Lehiste,fd ordförande varit drivande i diskussionerna med staden.   

För vidare information vänligen kontakta

Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Johan Einarsson

Projektutvecklare

08-501 172 53 Skicka e-post

Thomas Kraft

Vd, Djurgården hockey

073-502 77 29