Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar idrottsanläggning i Bromma
press

Hemsö utvecklar idrottsanläggning i Bromma

- Icke regulatorisk information

Hemsö har erhållit en markanvisning av Stockholms stad för utveckling av en 10 000 kvadratmeter stor idrottsanläggning i Bromma i Stockholm.

Anvisningen gäller ett kvarter inom stadsutvecklingsområde Bromma Riksby och etapp 1, kring Linta Gårdsväg.

Den nya anläggningen kommer att rymma Sveriges första specialanpassade isbana för konståkning. I och med detta tillskott kommer istid att frigöras i de befintliga ishallarna i Stockholm, något som kommer att gagna samtliga issporter.

På anläggningens övre plan planeras för en gymnastikarena med fokus på truppgymnastik. Här kommer även hoppgropar för trampetter, danssalar och en klättervägg att inrymmasDessutom planeras för cafeteria, platser för läxläsning och åskådarplatser.

Området runt anläggningen ska utvecklas med bostäder och service.

– Stockholmregionen är i stort behov av nya idrottsanläggningar. Vi ser ett tydligt behov av mer kapacitet för både konståkning och gymnastik då flera föreningar har långa köer med barn och ungdomar som vill utöva dessa sporter. Byggnaden blir också en plats där idrotter som traditionellt sett har haft en stor andel tjejer som utövare nu får en egen plats. Tillsammans med övriga idrottsinvesteringar som vi har åtagit oss i Stockholms stad planerar vi att tillföra drygt 50 000 kvadratmeter välbehövliga idrottsytor, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö.

Hemsö har samarbetat med Fojab arkitekter, både i tidigt skede, planutveckling och design av byggnaden, och i samverkan med idrottsrörelsen.

Byggstart sker preliminärt 2026, efter att detaljplanen har vunnit laga kraft samt efter stadens förberedelsearbeten med bland annat evakueringar och gatubyggnad.

För vidare information vänligen kontakta

Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Johan Einarsson

Projektutvecklare

08-501 172 53 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post