Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar ny kommunal skola i Nacka
press

Hemsö utvecklar ny kommunal skola i Nacka

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar en ny kommunal för- och grundskola i Ektorp i Nacka för 900 elever samt en fullstor idrottshall. De nya lokalerna ersätter nuvarande Ektorps skola som ägs sedan tidigare av Hemsö. Ett nytt 25-årigt hyresavtal kommer att tecknas med Nacka kommun för både skollokaler och idrottshall om totalt cirka 10 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Ektorps skola har idag kommunal verksamhet för åk F -6 inklusive förskola med cirka 360 elever. Fastigheten är i dåligt skick och det är inte långsiktigt hållbart att behålla den med nuvarande utformning. Hemsö planerar därför att uppföra en ny skolbyggnad för åk F-9 inklusive förskola för totalt 900 elever, en fullstor idrottshall samt en 5-spelarplan på skolgården.

‒  Nacka är en framgångsrik skolkommun, vår ambition är helt enkelt att de allra bästa skolorna ska finnas hos oss. Det viktigaste är naturligtvis skickliga och engagerade lärare, men även lokalerna ska vara moderna, fräscha och funktionella. Vår skolsatsning ger oss möjlighet att utveckla de pedagogiska miljöerna, vilket gynnar barns möjligheter till utveckling och ger de bästa förutsättningarna att bibehålla och utveckla Nackaelevernas goda skolresultat. Det är också något vi har råd med tack vare vår tillväxt, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

‒ Vi är glada över att vi nu kan påbörja projekteringen och utveckla en ny fin skola som en långsiktigt hållbar lösning för Nackaborna. Vi har ett bra samarbete med Nacka kommun och vi kommer att utforma skolan utifrån verksamhetens behov. Den nya skolbyggnaden med fullskalig idrottshall blir ett tillskott i Nacka samt att lokalerna kan användas av förenings- och kulturverksamheter utanför skoltid, säger Åsa Nordell Holmstrand, chef projektutveckling Öst på Hemsö Byggstarten planeras till sommaren 2023 och skolan blir klar för inflyttning till sommaren 2025.

Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med ambition att erhålla Miljöbyggnad Guld för energianvändning.

Hyresavtalet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige den 14 juni.