Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar ny skola i centrala Helsingfors
press

Hemsö utvecklar ny skola i centrala Helsingfors

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tilldelats ett hyresavtal av Helsingfors stad i en offentlig upphandling. Staden kommer att hyra lokaler för två gymnasieskolor med konstinriktning i Helsingfors. En omfattande renovering kommer nu att utföras i den centrala fastighet vid Brobergsterassen som Hemsö förvärvade 2021. Hyresavtalet löper på 15 år och den uthyrbara ytan är drygt 5 000 kvadratmeter.

Hemsö kommer i samarbete med Helsingfors stad att utveckla nya lokaler för Helsingfors bildkonstgymnasium och Kallio gymnasium vid Brobergsterassen i stadsdelen Kronohagen i Helsingfors.

– Det är viktigt för oss att erbjuda nuvarande och framtida konststuderande förstklassiga och moderna lokaler. Vi har tidigare renoverat till exempel Konstuniversitetets lokaler samt utvecklat nya lokaler för Joensuu konservatorium och Gaudia gymnasium i Lahtis, som alla fokuserar på utbildning i konst. Dessa erfarenheter tar vi nu med oss in i detta projekt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med stadens representanter, säger Tino Raatikainen, projektutvecklare på Hemsö.

– Konstgymnasiernas nuvarande lokaler räcker inte längre till. Vi sökte en etablerad och pålitlig partner för utveckling av nya lokaler, och Hemsö uppfyller våra kriterier väl, säger Juha Aaltonen, projektchef på Helsingfors stad.

I ombyggnationen kommer lokalerna att uppdateras med den senaste tekniken samt att innergårdarna uppgraderas med cykelparkering och ytor för utomhuslärande. Byggnadens energieffektivitet kommer också att förbättras och moderniseras för att uppfylla dagens krav.

Den första fasen av projektet ska vara färdig sommaren 2025 och den andra fasen sommaren 2026.

Hemsö äger cirka 150 000 kvadratmeter utbildningsfastigheter i Finland.

För vidare information vänligen kontakta:

Jarkko Leinonen, Finlandschef Hemsö

Jarkko Leinonen

Finlandschef

08-501 170 51 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post