Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar ny skola i Finland
press

Hemsö utvecklar ny skola i Finland

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar en ny skola för musikundervisning, Joensuu Konservatoriet i Finland. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Joensuu stad. Investeringen uppgår till cirka 140 miljoner kronor.

Det nya konservatoriet blir Hemsös första etablering i Joensuu och kommer att byggas på Östra Finlands Universitetscampus. Konservatoriet är en del av Joensuu stads verksamhet som bland annat bedriver praktisk musikutbildning. Den totala uthyrningsbara ytan kommer att uppgå till cirka 3 700 kvadratmeter.

‒ Vi är glada över det positiva och smidiga samarbetet som vi haft med olika parter. Det nya konservatoriet är ett viktigt projekt för oss beläget i en livlig universitetsstad som också ger förutsättningar för andra investeringar i Joensuu. Hemsö planerar att fortsätta utveckla musik- och konsertanläggningar i samarbete med offentliga hyresgäster och vi har nyligen slutfört ombyggnationen av Sibelius-Akademin i Helsingfors, säger Simo Karjalainen, Projektutvecklare på Hemsö.

Konservatoriet kommer att rymma en musiksal med 250 platser samt en repetitionssal för 100 musiker. Förutom salarna skapas även undervisningslokaler i byggnaden.

‒ I mer än tio år har jag i olika roller varit involverad i planeringen av hur behovet av lokaler för konservatoriet ska lösas. Det har funnits många idéer längs vägen och även flera konkreta alternativ som har analyserats. Jag är verkligen glad över att detta kulturprojekt nu går framåt i samarbete med Hemsö. Vår styrka är vårt universitetscampus som är nära kopplat till stadens centrum och detta stärks med lösningen tillsammans med Hemsö, säger Janna Puumalainen, Utvecklingsdirektör, Joensuu stad.

Entreprenaden kommer att upphandlas som totalentreprenad. Byggstarten är beräknad till andra kvartalet 2020 och färdigställande till tredje kvartalet 2021. Byggnaden kommer att uppföras med hög teknisk standard och miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good.

Dokument