Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar ny skola i Trelleborg
press

Hemsö utvecklar ny skola i Trelleborg

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tilldelats mark i Trelleborg för att utveckla en ny grundskola, förskola samt en idrottsanläggning. Grundskolan kommer att ge plats för 700 elever i årskurserna F-9 samt fritids. Investeringen uppgår till drygt 400 miljoner kronor. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Internationella Engelska Skolan för den nya grundskolan.  

Nybyggnationen avser förutom grundskolan även en förskola för 160 barn samt en idrottsanläggning. Den nya skolan etableras i ett nytt utvecklingsområde i östra delen av Trelleborg.

‒ Det är glädjande att vi tillsammans med Trelleborgs kommun och Internationella Engelska Skolan kan tillgodose behovet av nya utbildningsplatser samt en ny idrottsanläggning i en stad som växer med flera spännande utvecklingsprojekt, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

‒ Skola och utbildning är ett av kommunens viktigaste arbetsområden. Att våra ungdomar har fler valmöjligheter för att kunna stå ännu starkare för framtiden är viktigt – detta är en riktig milstolpe för kommunen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande (M), Trelleborgs kommun.

Skolbyggnaden utgörs av tre våningsplan och omfattar cirka 7 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta inklusive förskolan. Idrottshallarna utgör en separat byggnad och ligger i nära anslutning till grundskolan. Avsikten är att Trelleborgs kommun ska hyra idrottsanläggningen.

‒ Vi ser fram emot att vara del av den nysatsning som Trelleborg gör på området Fagerängen och att ge ökad möjlighet för eleverna att påverka sin framtid. Vi är stolta över det förtroende vi fått och ser fram emot att bidra till kommunens utbildningssatsning med en internationellt präglad skola av hög kvalitet, säger Anna Sörelius Nordenborg, VD för Internationella Engelska Skolan.

Byggstart är beräknat till tredje kvartalet 2020 och den nya skolan beräknas stå klar till starten av läsåret 2022/23.

Dokument