Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar nytt äldreboende i Berlin
press

Hemsö utvecklar nytt äldreboende i Berlin

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar sitt andra äldreboende i egen regi i staden Kleinmachnow strax utanför Berlins stadsgräns. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Victor´s group, en av de största vårdoperatörerna i Tyskland. Investeringen uppgår till 16 miljoner euro.

Det nya äldreboendet byggs på egen mark som förvärvades tidigare under 2020. Staden ligger strax utanför Berlin och är ett ekonomiskt välbärgat samhälle med en stabil befolkningstillväxt. Boendet omfattar cirka 6 700 kvadratmeter med 86 platser och är det andra äldreboendet som nyutvecklas i Tyskland.

‒ Vi är mycket glada över att påbörja den här byggnationen av ett nytt modernt äldreboende, det andra som utvecklas av oss i Tyskland. Det kommer att ge oss ännu mer erfarenhet inför framtida projekt. Vi är också mycket glada över vårt avtal med Tysklands tredje största äldreboendeoperatör, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.  

Byggstart planeras till andra kvartalet 2021 och äldreboendet kommer att stå klart i slutet av 2022.

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka tio miljarder kronor främst inom äldreomsorg. Hemsö äger 65 äldreboenden som omfattar cirka 6 200 äldreboendeplatser och cirka 460 seniorlägenheter i Tyskland. Hemsö är därmed en av Tysklands största ägare av äldreboenden.

Dokument