Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar nytt utbildnings- och forskningscenter, Technology for Health, i samarbete med SveaNor
press

Hemsö utvecklar nytt utbildnings- och forskningscenter, Technology for Health, i samarbete med SveaNor

- Regulatorisk information

Hemsö planerar att uppföra ett utbildnings- och forskningscenter vid Karolinska Huddinge. Byggnationen är en del av Stockholms-regionens pågående Life Science satsning och kommer omfatta 35 000 kvm lokaler för utbildning och forskning. Projektet är i miljardklassen och sker i samverkan mellan Hemsö och SveaNor. Den största hyresgästen blir Kungliga Tekniska högskolan, KTH.

Byggnationen kommer att benämnas Technology for Health och byggstart förväntas bli i augusti 2014. Lokalerna beräknas vara färdigställda sommaren 2016.

       Det här är ett stort projekt för Hemsö som stärker Sveriges infrastruktur för utbildning. Att skapa lokaler för viktiga utbildningsinstitutioner som KTH och Röda Korsets högskola känns oerhört inspirerande, säger Hemsös VD Per Berggren.

       Technology for Health är SveaNors första stora projekt i en rad av Life Science satsningar de kommande åren. Samarbetet med Hemsö i detta projekt är strategiskt avgörande, säger SveaNors VD Steinar Stokke.

Projektets första etapp avser 20 000 kvadratmeter lokaler för utbildning och forskning. När Technology for Health är färdigställt kommer byggnaderna totalt att omfatta 35 000 kvadratmeter lokaler för forskning, vård och utbildning. Hyresgäster blir huvudsakligen KTH och Röda Korsets högskola.

       En viktig anledning till att KTH väljer att samla sina verksamheter i Technology for Health är att stärka samverkan med Karolinska universitetssjukhuset och att ytterligare öka samarbetet med Karolinska Institutet, Södertörns högskola och Röda Korsets högskola och därmed uppnå synergier mellan sjukvård, forskning och utbildning, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

       Med den framtida inriktningen för Röda Korsets Högskola är det viktigt för oss att vara en del av det framväxande Technology for Health säger Tommy Löfgren, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Flemingsberg i Huddinge kommun har de senaste åren vuxit fram som ett mycket bra läge för aktörer som vill ta del av den senaste forskningen och delta i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård.

       Huddinge kommun välkomnar etableringen. Att ännu fler smarta hjärnor kommer att verka och utvecklas i Flemingsbergs innovativa kunskapsmiljö är naturligtvis väldigt positivt för utvecklingen av den regionala stadskärnan säger Daniel Dronjak Nordqvist, Kommunstyrelsens ordförande, Huddinge.

Uppförandet sker via det av Hemsö och SveaNor gemensamt ägda projekt- utvecklingsbolaget TKV AB.