Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden i Göteborg
press

Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden i Göteborg

- Icke regulatorisk information

I den framväxande stadsdelen Karlastaden i Göteborg utvecklar Hemsö en samhällsfastighet för utbildning, vård och omsorg. Investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats med Folkuniversitetet, som är den första hyresgästen.

I den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg utvecklar Hemsö en fastighet för samhällsservice i nära samarbete med Serneke. Det aktuella kvarteret Capella består av två delar med varierad bebyggelse. Hemsö kommer att utveckla lokaler för bland annat vård, utbildning och omsorg, med en uthyrningsbar yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

– Jättekul att Folkuniversitetet ger Hemsö förtroendet när de ska samlokalisera sina skolor och det är dessutom positivt att vi nu kan och starta byggnationen i Karlastaden. Folkuniversitetet bidrar till en trygg och levande stadsdel i och med deras breda verksamhet som pågår under både dag- och kvällstid, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

– Hösten 2023 flyttar Folkuniversitetets anrika skolor Balettakademien och KV Konstskola till Hemsös nybyggda lokaler på Lindholmen, där vi också kommer att erbjuda ett brett urval kurser och kulturarrangemang. Vi ser fram emot en satsning på kultur och folkbildning som bidrar till att skapa en levande miljö i området, säger Stig-Olov Blixt, stiftelserektor vid Folkuniversitetet i Göteborg.

Folkuniversitetet kommer att hyra ca 3200 kvm i byggnadernas bottenvåningar, med en option på att fördubbla sina ytor, och ytterligare hyresgäster förväntas presenteras inom kort. Byggstart är planerad till hösten/vintern 2021 och byggnaden beräknas stå klar 2023.
 

Fakta Karlastaden
Karlastaden blir en ny och modern blandstad för bostäder, kontor, hotell, utbildning, sjukvård och kommersiella lokaler. Karlastaden utgörs av åtta kvarter med gator och torg som utformas för möten mellan människor. Tack vare den höga höjden på flera av kvarteren kommer Karlastaden ha en hög densitet av människor som bor i eller besöker stadsdelen. Det bidrar till att skapa en attraktiv stadsmiljö som lever dygnet runt, året runt.
Karlastaden kröns av Karlatornet som med sina 73 våningar och 245 meter blir Nordens högsta byggnad.

 

För vidare information vänligen kontakta:
Hanna Tengberg, projektutvecklare                                 070-516 14 15
Nils Styf, vd                                                                         08-501 170 01
Stig-Olov Blixt, stiftelserektor                                            031-10 65 21
Anna Gustafsson Theander, serivcechef                          031-10 65 65