Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar Sandbyhov i Norrköping
press

Hemsö utvecklar Sandbyhov i Norrköping

- Regulatorisk information

Hemsö kommer att uppföra ett äldreboende i området Sandbyhov i Norrköping. Investeringsvärdet uppskattas till 145 miljoner kronor och sker på mark som Hemsö äger sedan tidigare. Hyresgäst blir Norrköpings kommun som tecknat ett hyresavtal på 25 år med en årshyra på 11,3 miljoner kronor.

Hemsö arbetar sedan flera år nära Norrköpings kommun för att identifiera Sandbyhovs utvecklingspotential. Äldreboendet är den första byggnaden som uppförs utifrån denna gemensamma planering.

– Detta här är den första etappen i utvecklingen av Sandbyhovsområdet i Norrköping. Vi fortsätter nu att planera för ytterligare samhällsfastigheter i kombination med nya byggrätter för bostäder i området säger Jonas Jalkander, Regionchef.

Äldreboendet kommer att omfatta 60 lägenheter samt ett produktionskök. Total yta kommer efter färdigställande att uppgå till 6000 kvadratmeter. Inflyttning beräknas ske i det fjärde kvartalet 2017.

Informationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 november 2015 klockan 08:00.