Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar skolor i Norrköping
press

Hemsö utvecklar skolor i Norrköping

- Icke regulatorisk information

Hemsö uppför och bygger om fastigheter till skolor i Sandbyhov i Norrköping. Projekten omfattar 10 250 kvadratmeter och det totala investeringsbeloppet uppgår till cirka 260 miljoner kronor.

De två nuvarande äldreboendena Ekhöjden och Apelgården ska byggas om till skolor för årskurs F-6 respektive 7-9. Samtidigt ska en ny byggnad innehållande specialsalar för till exempel slöjd-, musik- och hemkunskapsundervisning uppföras. Skolorna kommer att kunna ta emot omkring 750 elever. Norrköpings kommun har tecknat 25-åriga hyresavtal för lokalerna.

Hemsö har under en längre tid arbetat tillsammans med kommunen för att utveckla Sandbyhov och ersätta det gamla sjukhusområdet med ny, blandad bebyggelse innefattande både lokaler för samhällsservice och bostadslägenheter. Utbyggnaden startade 2015 med nybyggnation av ett äldreboende.

 Ny- och ombyggnationerna av de här skolorna utgör den andra etappen i utvecklingen av Sandbyhovsområdet. I slutet av 2017 kommer äldreboendet, som var den första etappen, att stå klart för inflyttning, Fortsatta investeringar som ligger i de framtida planerna omfattar till exempel en vårdcentral, trygghetsbostäder och ännu ett äldreboende, säger Hemsös regionchef Jonas Jalkander.

Projekten påbörjas under hösten 2017 och beräknas stå färdiga för inflyttning höstterminen 2019.

Dokument