Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar två räddningsstationer i Finland
press

Hemsö utvecklar två räddningsstationer i Finland

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Uleåborgs stad har genom en offentlig upphandling ingått avtal för nyproduktion av två nya räddningsstationer i Uleåborg. Den totala investeringen uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

Uleåborgs stad har tecknat två hyresavtal som löper på 25 år. Räddningsstationerna Linnanmaa och Raksila ska bli miljövänliga byggnader och designas så att säkerheten prioriteras. Byggnaderna kommer att vara specialanpassade för verksamheterna som innefattar både brand- och ambulansverksamhet. Den totala ytan kommer att uppgå till cirka 9 000 kvadratmeter.

– Att vinna denna offentliga upphandling är ett mycket viktigt steg för Hemsö och en naturlig förlängning av vår långsiktiga verksamhet i Finland och Uleåborg. I linje med vår strategi strävar vi efter att utöka vår projektportfölj och vårt samarbete med finska kommuner. Uleåborgs stad är en bra partner till oss och vi ser fram emot att tillsammans bygga dessa toppmoderna räddningsstationer, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

– Efter att hyresavtalen är undertecknade tar utvecklingsfasen vid. Då tar Uleåborgs stad och Hemsö gemensamt fram projektplaner för bygglovs- och implementeringsfasen, säger Eero Keränen, projektledare på Uleåborgs fastighetsservice.

Både räddningsstationen i Linnanmaa och Raksila ska byggas som energieffektiva fastigheter med stor tyngdpunkt på såväl hållbarhet som hälsa och säkerhet. Stationerna kommer att drivas av Oulo-Koillismaas räddningstjänst.

Fakta Uleåborg
Uleåborg (finska Oulu) är en kommun i landskapet Norra Österbotten i Finland. Uleåborg är med sina cirka 200 000 invånare den största kommunen i norra Finland, och den femte största i landet. Kommunen har en mångsidig och internationell näringssektor samt stark ekonomi. Uleåborg har två internationella universitet; University of Oulu, med 16 000 studenter och Oulu University of Applied Sciences, med cirka 8 500 studenter. Universiteten har ett nära samarbete med andra forskningsinstitut och lokala näringslivet. Detta är en av anledningarna till att Oulu har lyckats bli korad till Europas mest intelligenta stad.

Dokument