Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö vinner Landskrona stads stadsbyggnadspris
press

Hemsö vinner Landskrona stads stadsbyggnadspris

- Icke regulatorisk information

Hemsös två byggnader i Borstahusen har tilldelats Landskrona stads stadsbyggnadspris. Byggnaderna består av en grundskola samt en idrottshall vilka färdigställdes till höstterminen 2017. Skolan omfattar 5 700 kvadratmeter och idrottshallen omfattar 2 250 kvadratmeter.

Internationella Engelska Skolan är hyresgäst i skolan med 600 elever och idrottshallen hyrs av Landskrona stad.

          Vi är väldigt stolta över att våra senaste skolprojekt i Landskrona vinner Landskrona stads stadsbyggnadspris. Det är ett kvitto på att vi utvecklar bra projekt både för våra hyresgäster och för samhället i stort, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Arkitekt är Liljewall Arkitekter. Fastigheterna är certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och avser Borstahusen 1:8 och Borstahusen 1:9.

Juryns motivering

”Arkitektur i skarpskurna former med sedumtak, fasader av omväxlande ljust tegel, målad betong och grafiska utsmyckningar. Byggnaderna visar på att arkitektur kan medverka till platsens helhetsupplevelse. Med en intressant och spännande omsorg om detaljer och god anpassning till både plats och människa manifesterar skolbyggnaden för Internationella Engelska Skolan tillsammans med Borstahusens idrottshall ett självklart och viktigt centrum i den framväxande nya stadsdelen Norra Borstahusen i Landskrona. ”