Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö vinner Stora Samhällsbyggarpriset
press

Hemsö vinner Stora Samhällsbyggarpriset

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tillsammans med Upplands Väsby kommun, White arkitekter och Peab vunnit Stora samhällsbyggarpriset för byggnaden Messingen i Upplands Väsby.

Byggnaden Messingen är central i Upplands Väsbys satsning på en attraktiv gymnasieskola i ett förnyat centrum. En nyckelfaktor är att byggnaden rymmer en mångfald av olika verksamheter som kompletterar varandra och skapar interaktion mellan gymnasieelever och vuxna som vistas i byggnaden. Servicefunktioner som bibliotek, restaurang och konferenslokaler samutnyttjas med verksamheten i två gymnasieskolor. Byggnadens gedigna material, solskyddande fasad och lokalernas mångsidiga användbarhet ger goda förutsättningar för byggnadens hållbarhet.

       Byggnaden Messingen är en inspirationskälla både internt på Hemsö och gentemot andra kommuner när vi bygger nytt och bygger om i andra kommuner säger Hemsös vd Per Berggren.
        Fastigheten ägs till hundra procent av Hemsö. White arkitekter har ritat och Peab har uppfört byggnaden. Byggnaden är en del i Upplands Väsbys satsning på ett attraktivare och mer funktionellt centrum.