Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö vinner två miljöpriser i Sweden Green Building Awards
press

Hemsö vinner två miljöpriser i Sweden Green Building Awards

- Icke regulatorisk information

Hemsö fick ta emot två priser på årets Green Building Awards, Årets NollCO2-projekt för äldre- och korttidsboendet Sköndalvillan i Tyresö samt Årets Breeam-In-Use-byggnad för Torp vårdcentral i Lerum. Utmärkelserna delas ut årligen av Sweden Green Building Council (SGBC) i syfte att uppmärksamma projekt och individer inom hållbart samhällsbyggande.

Den 30 november korades vinnarna i SGBC:s tävling inom hållbart samhällsbyggande. Hemsö fick två utmärkelser, dels Årets NollCO-projekt för Sköndalsvillan i Tyresö, dels Årets Breeam-In-Use-byggnad för Torp vårdcentral i Lerum.

‒ Vi är verkligen stolta över de här utmärkelserna och över det fina samarbetet och engagemanget hos samtliga inblandande i projekten. Det är en bekräftelse på att vi ligger i framkant när det gäller hållbart byggande och att arbetet med att certifiera våra befintliga byggnader uppmärksammas. Att bygga klimatsmart behöver inte kosta mer, rätt material på rätt plats är en viktig lärdom från NollCO2-projektet, säger Emma Weman, hållbarhetchef på Hemsö.

– Årets pristagare i Sweden Green Building Awards är tydliga, konkreta exempel på hållbar samhällsbyggnad inom både fastigheter och infrastruktur samt nyproduktion och förvaltning. Medvetenheten och viljan till förändring bland våra medlemmar har ökat enormt de senaste åren och omställningen ökar nu i snabb takt. Det här är extremt positivt för hela Sverige och vårt gemensamma klimatarbete, säger Lotta Werner Flyborg, vd Sweden Green Building Council.