Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsös första verksamhetsberättelse
press

Hemsös första verksamhetsberättelse

- Icke regulatorisk information

Hemsö befäster sin ställning som en långsiktig ägare och förvaltare av samhällsfastigheter.  Portföljen ökade under 2011 med 2,3 miljarder och det befintliga beståndet hade en positiv värdeutveckling.

Hemsös strategi att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheter för samhällsservice ligger fast och ger goda resultat. Hemsö redovisar för 2011 ett resultat före värdeförändringar på 433 miljoner kronor, hyresintäkterna ökade med 20 procent till 1671 miljoner kronor och investeringarna uppgick till 284 miljoner kronor i befintligt bestånd. Uthyrningsgrad uppgår till 96,7 procent.

– Vi gjorde ett bra 2011 och även första kvartalet 2012 har gått helt enligt plan säger Hemsös vd Per Berggren.

Under året har Hemsö drivit byggprojekt i nära samarbete med kommuner och andra aktörer för att på så sätt skapa nya lokaler för olika typer av samhällsservice. Till exempel färdigställdes ett multihus i Upplands Väsby som bland annat rymmer två gymnasieskolor och kommunal verksamhet.

– Med vår tydliga ambition att ytterligare stärka vår roll som marknadsledare inom samhällsfastigheter kommer vi att fortsätta att bygga och vidareutveckla verksamheten och våra fastigheter under 2012 säger Per Berggren.

Hemsös verksamhetsberättelse för 2011 finns tillgänglig på hemso.se.