Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsös nyproducerade forsknings- och utbildningsfastighet fullt uthyrd
press

Hemsös nyproducerade forsknings- och utbildningsfastighet fullt uthyrd

- Icke regulatorisk information

Karolinska Institutet är största hyresgäst i Hemsös nyproducerade forsknings- och utbildningsfastighet invid Karolinska Universitetssjukhuset i Flemingsberg i Huddinge kommun.

Fastigheten, Medicinaren 25, som fått namnet NEO omfattar 20 000 kvadratmeter och innehåller forsknings- och utbildningslokaler. Fastigheten som är en del i satsningen på ökad samverkan mellan vård, forskning, utbildning och näringsliv i Huddinge ligger mellan Hemsös fastigheter Novum och Technology and Health (TAH). Investeringsbeloppet uppgår till 1,2 miljarder kronor.

Fastigheten är fullt uthyrd och Karolinska Institutet som hyr 15 000 kvadratmeter har tecknat ett 20-årigt hyresavtal (under förutsättning av regeringens godkännande för avtal överstigande 10 år). Huddinge kommun hyr 4 000 kvadratmeter för en gymnasieskola med Life Science-inriktning och fokus på naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap. Skolan kommer att ha 500 elever och Huddinge kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. I fastigheten finns även en restaurang.

          Det är glädjande att vi efter ett lyckat utvecklingsprojekt tillsammans med SveaNor, hyr ut ett högklassigt forskningscenter till Karolinska Institutet, en stabil och långsiktig hyresgäst. Att vi även kan erbjuda en gymnasieskola moderna lokaler i en inspirerande miljö för intressanta samarbeten känns fantastiskt. Fastighetens läge mellan våra befintliga fastigheter skapar goda synergier och ger en effektivare förvaltning, säger Kristina Rosqvist, Regionchef Öst på Hemsö.

Projektet är den andra etappen i ett större projekt bredvid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Projektets första etapp TAH stod klar hösten 2016 och avser en byggnad om 19 000 kvadratmeter. I lokalerna samlokaliseras Kungliga Tekniska Högskolan för Teknik och Hälsa och Röda Korsets Högskola samt även verksamheter från Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset.

SveaNor har utvecklat projektet som Hemsö varit med och finansierat sedan 2015. Fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.