Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Kullaviks Montessoriskola renoverad för 30 miljoner
press

Kullaviks Montessoriskola renoverad för 30 miljoner

- Regulatorisk information

Hemsö har genomfört en om- och tillbyggnation av Kullaviks Montessoriskola. Syftet har varit att skapa moderna inlärningslokaler med en aula och matsal som en naturlig samlingspunkt och ett nav i verksamheten, samt att utöka lokalerna för förskola. Totalt har Hemsö investerat närmare 32 miljoner kronor i projektet.

Kullaviks Montessoriskola började sin verksamhet 1991 i lokaler byggda på 1970-talet. I takt med att skolans elevantal vuxit har också slitaget blivit större och behovet av samlingsytor och en större matsal har varit stort. Nu har skolan fått en matsal med bufférum, samlingssal och bibliotek som är anpassad efter de 330 eleverna och 60 lärarna. Hemsö har även byggt nya, moderna lokaler för bild, slöjd, musik och teknik samt moderniserat och förbättrat personalutrymmen och expedition. Ombyggnationen började i september 2012 och blev klar i januari i år.

       Hemsös förändring av Kullaviks Montessoriskola är ett av de skolprojekt som vi är mest stolta över. Vi har tillsammans med skolledningen omvandlat en traditionell 70-talsskola till moderna lokaler som är väl anpassade för dagens pedagogiska behov, säger Joachim Hult, regionchef Väst på Hemsö.

      Ombyggnationen har gett skolan ett nav och en samlingspunkt, något som är väldigt värdefullt i det dagliga skolarbetet säger Lisbeth E Malm, Skolchef på Kullaviks Montessoriskola.

Ledstjärnor vid renoveringen har varit samarbete och öppenhet. Tanken som genomsyrar hela projektet är att skapa en god miljö för eleverna och gynna deras arbets- och inlärningsmiljö.

Invigning av den nyrenoverade skolan sker den 6:e februari.

Skolan ligger i Kungsbacka kommun och var den bästa skolan i Hallands län i DN:s Nutidsorientering 2012.