Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Ny konstnärlig entré på Södervärnsboendet i Malmö
press

Ny konstnärlig entré på Södervärnsboendet i Malmö

- Icke regulatorisk information

Entrén till Södervärnsboendet i Malmö har fått ett nytt utseende. Det är konstnären Johanna Rehn som på uppdrag av Malmö Stad och Hemsö har utsmyckat entrén.

Entrén, som tidigare var vitmålad, går nu i grönt, turkost och rosa, och bland motiven syns djur och delar av Pildammsparken. Utöver att ge ett trevligt och välkomnande intryck, är tanken också att målningen ska ge en koppling till Malmö, som är parkernas stad.

– Jag vill att huset ska ge ett bra intryck direkt. Miljön spelar in på hur man mår. Jag vill att de boenden här ska känna att vi tar deras liv på allvar. Det handlar om respekt. De som kommer hit ska mötas av något positivt, det är viktigt för både de boenden och personalen som jobbar här, säger Christian Kanold Sektionschef Tillsynssektionen på Malmö Stad.

– När det var dags att måla om entrén, tyckte vi att Christian Kanolds idé att göra den mer välkomnande och ge ett trevligare intryck var värd att satsa extra på. Människor som kommer till Södervärnsboendet är hemlösa och vi vill gärna bidra till att de möts av en positiv atmosfär när de besöker verksamheten. Vi planerar att låta Johanna Rehn fortsätta att måla en av husets gavlar också, säger Erik Malmqvist, förvaltare på Hemsö.

Södervärnsboendets syfte är att fånga upp människor som befinner sig i hemlöshet. Det finns tre boendeformer på Södervärnsboendet: 30 lägenhet, sju stödboende och 14 genomgångsrum. Hemsö äger fastigheten där Södervärnsboendet är hyresgäst.

Dokument