Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Ny skolgård invigs på Raoul Wallenbergskolan i Bromma
press

Ny skolgård invigs på Raoul Wallenbergskolan i Bromma

- Icke regulatorisk information

Den 23 september invigs den nyanlagda skolgården på Raoul Wallenbergskolan i Bromma. Hemsö har skapat en attraktiv skolgård med många nya funktioner som främjar rörelse, trivsel och trygghet.

Hemsö har det senaste året rustat upp hela skolgårdsmiljön runt byggnaderna på Raoul Wallenbergskolan i Bromma. Skolan är belägen mitt i den före detta sjukhusparken Beckomberga med en ursprungligt vacker utemiljö. Det är ett omfattande arbete som har gjorts för att ge eleverna en skolgård att vara stolta över. Det är nya fotbolls- och basketbollplaner, planteringar som träd och buskar, läktare/trädäck, lekredskap, renoverade utemöbler, förråd mm som har skapats. Stor vikt har lagts på miljöaspekter som till exempel materialval och gröna ytor.  

– Vi är stolta över den nya trivsamma skolgården med många nya funktioner som stimulerar både till rörelse och kreativitet. Renoveringen har även resulterat i en trygg och säker skolgård med ny belysning och säkra underlag vid lekredskapen, säger Kristina Rosqvist, Regionchef Öst, Hemsö.