Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Pressinbjudan, Barnen på blivande Brotorpsskolan tar första spadtaget för sin nya skola
press

Pressinbjudan, Barnen på blivande Brotorpsskolan tar första spadtaget för sin nya skola

- Icke regulatorisk information

Den 1 december tar barnen som ska gå på den blivande Brotorpsskolan i Sundbyberg det första spadtaget för sin nya skola.

Alla barn som ska gå på den nya Brotorpsskolan i Sundbyberg, totalt 150 barn från förskola till årskurs fem, tar med sig sina egna spadar och samlas klockan 10 den 1 december för att gemensamt ta det första spadtaget för sin nya skola. På plats finns även Jonas Nygren, Sundbybergs kommunstyrelses ordförande, Petra Lökkeberg verksamhetsansvarig Brotorpsskolan och Per Berggren VD för Hemsö, fastighetsbolaget som kommer att bli ägare till Brotorpsskolan.

Brotorpsskolan, som beräknas vara klar till skolstarten i augusti 2012, kommer när den är klar att ha en yta på 2700 kvadratmeter. Projektkostnaden uppgår till 65 miljoner. Flexator är byggare och Hemsö Fastighets AB är byggherre.

Välkommen att ta del av när barnen på den blivande Brotorpsskolan tar det första spadtaget för sin framtid.

Kort om Brotorp

I den del av Järvastaden som ligger inom Sundbybergs kommun uppförs nu bostadsområdet Brotorp. Totalt kommer det i Brotorp att byggas cirka 500 bostäder fördelade på radhus, parhus och flerfamiljshus. Inom området planeras även för en kommunal sporthall. Brotorp nås från Enköpingsvägen via Råsta trafikplats.

Plats: Brotorp, Sundbyberg

Parkera vid den nuvarande skolan: Vittra Brotorp, Stövarvägen 9, Sundbyberg

Tid: torsdagen den 1 december klockan 10:00

För ytterligare information, kontakta:

 

Peter Alvemur, projektutveckling, Hemsö 08-501 170 21

Petra Lökkeberg, verksamhetsansvarig Brotorpsskolan 08-555 861 01

Maria Engfors, Sundbybergs stad 0708-26 83 87