Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Södra Källtorps äldreboende

Södra Källtorps äldreboende

Trivsam och trygg boendemiljö med välfärdsteknik i framkant

I det nya bostadsområdet Södra Källtorp har Hemsö utvecklat området där Wenströmska skolan tidigare låg. I nära samarbete med Västerås stad har vi uppfört ett äldreboende med 120 platser.

Södra Källtorps äldreboende är ett nybyggt äldreboende med trygghetskapande teknik och är inrett med färgsättning enligt Västeråsmodellen. Huset är särskilt anpassat för personer med demenssjukdom men det finns även lägenheter för personer utan demenssjukdom. I boendet finns en restaurang som även är öppen för allmänheten. Varje avdelning har en egen balkong och i anslutning till matsalen ligger en större balkong. I souterrängplanet finns skyddsrum.

Västerås stad har tecknat ett 25-årigt hyresavtal för äldreboendet. Byggnationen startade 2019 och boendet stod klart 2021. 

Vision Södra Källtorp

Visionen har varit att skapa ett nytt område med god samhällsservice. Äldreboendet är kärnan, kombinerat med trygghetsboendet med 54 lägenheter, en förskola för 72 barn och idrottshall för skolor och föreningar. Tillsammans skapar detta nya mötesplatser och ett ökat serviceutbud i området.

Visionsbild över hela utvecklingsområdet Södra Källtorp i Västerås
Visionsbild: Södra Källtorp – ett område under utveckling som ligger mellan Vallby och handelsområdet Erikslund, nära E18 strax nordväst om Västerås centrum.

Fakta om projektet

Plats:

Södra Källtorp, Västerås


Typ av objekt:

Äldreboende


Omfattning:

120 platser


Hyresgäst:

Västerås stad


Entreprenör:

Peab


Projekttid:

2019-2021


Miljöcertifiering:

Miljöbyggnad Silver

Kontaktperson

Emma Karlsson

Projektutvecklare

021-450 60 20 Skicka e-post

Thomas Wall

Projektchef

Skicka e-post