Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Trygghetsboendet Sörängen

Trygghetsboendet Sörängen

Genomtänkt boende med god tillgänglighet

I det nya bostadsområdet Södra Källtorp har Hemsö utvecklat området där Wenströmska skolan tidigare låg. Ett nytt trygghetsboende med 54 lägenheter har uppförts.

Boendet vänder sig till personer som är 65 år eller äldre. Lägenheterna är utformade med god tillgänglighet. Trygghetsboendet Sörängen erbjuder bostäder med ett, två eller tre rum och kök med en öppen och social planlösning mellan kök och allrum. Materialvalen är genomgående moderna och av hög kvalitet. Till varje lägenhet finns en inglasad balkong eller en uteplats med utsikt över området eller innergården. De boende har tillgång till en rymlig gemensamhetslokal med kök som uppmuntrar till samvaro och gemenskap.

Stort fokus har även lagts på att skapa en attraktiv och genomtänkt utemiljö med odlingsplatser, boulebana och mycket grönska.

Västerås stad har tecknat ett förmedlingsavtal för fem lägenheter i trygghetsboendet. Projektet byggstartades i december 2020 och stod klart för inflyttning till sommaren 2022. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Vision Södra Källtorp

Visionen har varit att skapa ett nytt område med god samhällsservice. Äldreboendet, med 120 platser, är kärnan, kombinerat med trygghetsboendet och en förskola för 72 barn samt en
idrottshall för skolor och föreningar. Tillsammans skapar detta nya mötesplatser och ett ökat serviceutbud i området.

Visionsbild över hela utvecklingsområdet Södra Källtorp i Västerås
Visionsbild: Södra Källtorp – ett område under utveckling som ligger mellan Vallby och handelsområdet Erikslund, nära E18 strax nordväst om Västerås centrum.

Fakta om projektet

Plats:

Västerås


Typ av objekt:

Trygghetsboende


Entreprenör:

HMB Construction


Hyresgäst:

Privatpersoner och Västerås stad


Omfattning:

54 lägenheter


Entreprenör:


Projekttid:

2020-2022


Miljöcertifiering:

Miljöbyggnad Silver

Kontaktpersoner

Emma Karlsson

Projektutvecklare

021-450 60 20 Skicka e-post

Thomas Wall

Projektchef

Skicka e-post